26 iunie, sărbătoarea Sf. Josemaría (Fondatorul Opus Dei)

Cine era Josemaria Escriva?

Josemaria Escriva s-a nascut in Spania pe 9.01.1902 si a murit la Roma pe 26.06.1975. Pe 2.10.1928, a vazut Opus Dei. In data de 6 octombrie 2002 Ioan Paul al II-lea l-a canonizat la Roma

RUGĂCIUNE

RUGĂCIUNE

Doamne Dumnezeule, care prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria, ai dăruit sfântului Josemaría, nenumărate haruri, alegându-l drept unealtă credincioasă pentru fondarea căii de sfinţire în munca profesională şi în îndeplinirea îndatoririlor creştineşti de zi cu zi

Sărbătoarea Sf. Josemaria în România 2015

Sărbătoarea Sf. Josemaria în România 2015

Vineri, 26 iunie 2015, la ora 18:00, Nunțiul Apostolic în România, Mons. Francisco Javier Lozano va celebra o Sfânta Liturghie solemnă în cinstea Sf. Josemaría, în Biserica Sf. Tereza a Pruncului Isus (București). De asemenea vă oferim programul altor biserici din România.

Opus Dei - Lucrarea lui Dumnezeu, în latină - este o instituţie ierarhică a Bisericii Catolice

Mesajul Opus Dei

Mesajul Opus Dei

Munca, viaţa de familie şi alte activităţi cotidiene sunt tot atâtea ocazii de întâlnire cu Isus Cristos.

Activităţi

Activităţi

Îndrumare spirituală, reculegeri, convorbiri doctrinare, cursuri de catehism – iată câteva dintre activităţile organizate de Opus Dei pentru a-i ajuta pe cei care doresc să-şi aprofundeze viaţa spirituală şi zelul apostolic.

Credincioși Opus Dei

Credincioși Opus Dei

Din cei mai mult de 90 000 de membri, 98% sunt laici, bărbaţi şi femei, și majoritatea dintre ei, căsătoriţi. În jur de 2 000 sunt preoţi.

Prelatul Opus Dei la Fatima

Despre Prelat
Prelatul Opus Dei la Fatima

Prelatul Opus Dei a făcut o vizită pastorală în Portugalia în perioda 20-22 martie. Între alte activități a mers la Fatima ca să se roage la Maica...

Anul marian dedicat familiei la Prelatura Opus Dei (Lucrarea lui Dumnezeu)

Îndrăznește să fii fericit

Un film documentar cu înregistrări ale întâlnirii cu Sf. Josemaría și mărturii de familii engleze, scoţiene și irlandeze care vorbesc despre provocările pe care le-au întâmpinat în viața de familie.

Texte despre familie

Sfântul Josemaría Escrivá
"Dumnezeu nu te smulge din mediul tău, nu te scoate din lume, nici din starea ta socială, nici nu te îndepărtează de ambiţiile tale nobile, nici de munca ta profesională... dar într-acestea te vrea sfânt!"