Nepoata mea nu asculta de nici un sfat

În Biserică se obişnuieşte să se recurgă la mijlocirea unor persoane cu faimă de sfinţenie în caz de nevoie. Prezentăm o selecţie de relatări primite la Biroul pentru Cauzele Sfinţilor al Prelaturii Opus Dei.

Acum câteva luni, sora mea mi-a telefonat ca să-mi spună că fata ei apucase pe un drum greşit. Ea se logodise cu un băiat care nu i se potrivea. Într-o bună zi a plecat de acasă, dar fiind minoră, a trebuit să se întoarcă. A schimbat de mai multe ori şcoala şi a început o mulţime de cursuri, dar nu a terminat nici unul. I-am scris o scrisoare, dar sora mea mi-a spus că a aruncat-o la gunoi; nu asculta de nici un sfat de la nimeni.

De mult timp mă rugam pentru ea prin mijlocirea lui Montse, dar această situaţie m-a făcut mă rog de două ori mai mult. O rugam pe Montse ca fata să rupă logodna şi să revină pe calea cea dreaptă. Câteva săptămâni mai târziu am vorbit din nou cu sora mea care mi-a povestit cu mare bucurie că nepoata mea se hotărâse să-şi părăsească logodnicul. A cerut un post acolo unde lucrează şi fratele ei mai mare şi a fost angajată. În plus, orarul îi permite să îşi urmeze cursurile. I-am mulţumit lui Montse pentru toate.

M.C.