Numirea unui nou Vicar Auxiliar și a unui nou Vicar General al Prelaturii

Prelatul Opus Dei a numit un Vicar Auxiliar, Monseniorul Fernando Ocáriz, și un nou Vicar General, Monseniorul Mariano Fazio.

Prelatul (dreapta) cu noul Vicar auxiliar (stânga).

In conformitate cu posibilitatea prevăzută în Statutele Prelaturii, Prelatul Opus Dei, Episcopul Javier Echevarría, l-a numit pe Monseniorul Fernando Ocáriz (născut la Paris, la 27 octombrie 1944) Vicar Auxiliar, conferindu-i autoritatea executivă necesară pentru guvernarea Prelaturii, inclusiv puterile rezervate Prelatului, cu excepția acelora pentru care este necesar episcopatul. Funcția de Vicar Auxiliar este stabilită prin lege, în secțiunile 134.1 și 135 a Codex iuris particularis Operis Dei, promulgat de către Sfântul Ioan Paul II prin Constituția Apostolică Ut sit la 28 noiembrie 1982 (pentru mai multe informații: Vicarul Auxiliar în dreptul bisericii prevăzut pentru Prelatura Opus Dei).

În decretul de numire, datat 9 decembrie, Episcopul Echevarría declară că „extinderea lucrării apostolice a Prelaturii și creșterea numărului de jurisdicții, centre și activități regionale ale căror grijă pastorală este încredințată Opus Dei au însemnat extinderea activităților de guvernare cerute Prelatului". În consecință, a adăugat, „luând în calcul și vârsta mea, consider potrivită numirea unui Vicar Auxiliar".

Pentru a-l înlocui pe Monseniorul Fernando Ocáriz în actuala sa funcție de Vicar General al Prelaturii, Monseniorul Javier Echevarría – cu un vot deliberativ al Consiliului său General – l-a numit pe Monseniorul Mariano Fazio, care a fost, până acum, Vicarul Opus Dei în Argentina, Paraguai și Bolivia. Monseniorul Fazio s-a născut la Buenos Aires, la 25 aprilie 1960.

La efectuarea acestor numiri, Prelatul a cerut rugăciunile credincioșilor Opus Dei și a tuturor celor care participă la activitățile pastorale ale Prelaturii, „pentru a da un dinamism apostolic înnoit lucrării Opus Dei, în serviciul Bisericii și al tuturor sufletelor".