Ruta Sf. Josemaria la Barbastro deja este o realitate

De Duminică 6 martie este disponibil acest parcurs la locurile emblematice religioase din orașul râului Vero, ca de pildă casa natală a Fondatorului Opus Dei, Sfântul Josemaria Escriva de Balaguer, Școala Piaristilor sau Muzeul martirilor claretieni.

Această inițiativă turistică, religioasă și culturală s-a inaugurat sâmbătă 5 martie 2016 cu participanții la Întâlnirea anuală a delegaților din Sanctuarul din Torreciudad. De duminică 6 martie este disponibil acest parcurs la locurile emblematice religioase din orașul râului Vero, ca de pildă casa natală a Fondatorului Opus Dei, Sfântul Josemaria Escriva de Balaguer, Școala Piaristilor sau Muzeul martirilor claretieni. Obiectivul este atragerea la Barbastro a vizitatorilor Sanctuarului din Torreciudad.

Centrul Cultural Entrearcos, casa natală a Sf. Josemaría

Primul pas al proiectului turistic, religios și cultural este punerea înscrierea în circuitul turistic obișnuit a acestui drum. Apoi agențiile de turism religios vor oferi un pachet de servicii. Totodată chiar această rută include vizita la Sanctuarul din Torreciudad și niște crame din zonă. În viitor, Asociația Întreprinzătorilor din Barbastro (AEB), promotoarea acestei inițiative, și-a propus transformarea casei natale a Întemeietorului Opus Dei într-un muzeu – casă memorială, deschisă publicului.

Deocamdată programul rutei durează 2 ore cu vizite la diferite locuri (cu vizitarea a diferitor locuri precum) ca Centrul Cultural Entrearcos (casa natală a lui Josemaría Escrivá), piața orașului, magazinul Escala (fostul magazin Juncosa și Escrivá, unde a lucrat tatăl lui Josemaría), Școala Piaristilor (unde a învățat Josemaría), primaria, catedrala, Muzeul martirilor claretieni, între alte locuri interesante, unele dintre ele în legătura cu istoria Sfântului Josemaría Escrivá de Balaguer, Fondatorul Opus Dei.

Sursă: Radio Huesca