Cămine luminoase şi vesele

www.opusdei.ro începe publicarea unei serii de articole referitoare la familie şi creşterea copiilor, axate pe învăţăturile Magisteriului şi ale Sfântului Josemaría. Link-uri la primele două articole din serie sunt disponibile.

Fondatorul Opus Dei obişnuia să asigure cuplurile creştine că, în cazul în care sunt generoase cu Dumnezeu, El le va ajuta să formeze un "cămin luminos şi vesel."

Odată, la o reuniune familială a fost întrebat de un tată de familie: "Cum pot combina dragostea pentru copiii mei cu tăria necesară? Până la ce punct mă pot lăsa influenţat de afecţiune? Sf. Josemaría a răspuns: "Afecţiunea nu are limite. Acolo unde este tărie este de asemenea şi afecţiune, pentru că tăria este o parte a iubirii. De acord? Şi apoi nu poţi să-i tratezi pe fiecare dintre copii la fel. Fiecare este diferit. Fiecare este o bijuterie pe care Dumnezeu a pus-o în mâinile tale, deoarece el are o mare încrederea în tine şi în soţia ta. Deci, colaborează cu Dumnezeu pentru ca această bijuterie să strălucească şi să dea lumină".

Pagina web începe publicarea unei serii de articole referitoare la familie şi creşterea copiilor, axate pe învăţăturile Magisteriului şi ale Sfântului Josemaría. Seria va fi găsită în secţiunea “Cultivarea Credinței". Subiectele care urmează să fie tratate includ "Drepturile părinţilor în educarea copiilor lor", "Transmiterea credinţei", "Educarea la libertate", "Educarea la cumpătare", "Educarea la prietenie", "Educarea emoţiilor", şi altele.

Link-uri la primele două articole din serie se găsesc mai jos. Vom adăuga noi articole pe măsură ce traducerile devin disponibile.